sreda, 3. oktober 2012

7. etapa, Pontevedra - Caldas de Reis, 22 km

 Pontevedra - Caldas de Reis, 23 km

Petek, 28.9.2012, start ob 8. uri, prihod na cilj ob 13.30 uri, vreme lepo, sončno ves dan. 


Zjutraj sva se še malo sprehodila po centru mesta. Ulice so bile skrbno počiščene in pomite, ljudi pa nikjer. Najbrž je bil kak lokalni praznik. Počasi sva se pomikala preko mestnega jedra, slikala lepa pročelja stavb, spomenike, cerkvene portale.

baročna Romarska cerkev v Pontevedri


ura je pol devetih zjutraj in na ulicah so v glavnem samo romarji
Od Pontevedre do Santiaga je le še dobrih 65 km in planirava, da bi to pot prehodila v treh dneh. Današnja etapa do Caldas de Reisa meri približno tretjino tega preostanka. Vreme je lepo, idealno za hojo.  Mesto zapustiva pri lepem visečem mostu preko reke Lerez, imenuje se Tirantes. Midva reko prečkava po starem mostu Burgo, zgrajenem v 12. stoletju, na mestu, kjer je prej stal rimski most.

most Tirantes


most Burgo iz XII.stoletja

Po dobrih dveh urah hoje sva sredi neke vasice (morda San Amaro?) prišla do bara z obetajočim imenom - meson Don Pulpo. Ustavila sva se in se pridružila veliki skupini peregrinov, ki so se že sončili tamkaj. Počivala sva dobre pol ure in uživala v kavici, medtem pa so mimo prihajali še preostali romarji. ki so bili doslej še zadaj.

meson Don Pulpo v kraju San Amaro

značilen španski mostič preko potoka, plošče za pešce in kolesarje

Okrog poldneva sva prišla do Briallosa, kraja kjer je tudi albergue. Nekaj časa sva hodila po asfaltnih cestah, pa zopet po kolovozih med vinogradi.




Za naju je bil tokrat albergue v Briallosu preblizu izhodišča, zato sva šla kar naprej proti naslednjemu možnemu prenočišču.  Še dobro uro prijetnega sprehoda, pa sva bila na današnjem cilju, v mestu Caldas de Reis.

Caldas de Reis

albergue je na drugi strani mostu čez rečico

Ni komentarjev:

Objavite komentar